Kaivinkoneen metsävarustelu

Yhteistyössä Nisula Forest Oy ja Volvo Construction Equipment Oy

Nisula Forest Oy ja Volvo Construction Equipment Oy ovat aloittaneet vahvan yhteistyön kaivinkoneiden metsävarustelussa. Tarjoamme yhteistyössä Volvo -metsäkaivinkoneita metsänparannustöihin sekä hakkuukäyttöön, jossa jokainen yksityiskohta on tarkasti mietitty. Uusien innovatiivisten ratkaisujen myötä kaivinkonetta voidaan hyödyntää ympärivuotisesti metsätöissä.

Kaivinkoneen haasteena on aikaisemmin ollut hankalakulkuiset maastot. Jäykän alavaunun vuoksi työergonomia, tuottavuus ja kulkuominaisuudet ovat olleet vajavaiset tehokkaaseen työntekoon. Peruskoneen ympärivuotinen työllistäminen on ollut isona haasteena, joten investointia on ollut vaikea saada kannattavaksi. Työtä on ollut tarjolla alustakoneen rajoittuneiden ominaisuuksien vuoksi vain sulan maan ajaksi. Uusi Volvo ECR145E varustettuna joustavalla Nisula Flex14 monikäyttöalustalla mullistaa ajatuksesi kaivinkoneesta metsätöissä.

Varusteet

Innovatiivinen, patentoitu Nisula Flex-14 joustava alavaunu on suunniteltu käytännön kokemuksen pohjalta. Lähes 10-vuoden tuotekehitystyön tuloksena pystymme tarjoamaan ainutlaatuisen alavaunu-ratkaisun Volvo ECR145E -kaivinkoneeseen, joka soveltuu erinomaisesti vaikeakulkuisiin maastoihin. Flex-14 on suunniteltu ja valmistettu yhteistyössä PKP-Flex Oy:n sekä Häggblom Oy:n kanssa. Joustava telaratkaisu, automaattinen telaston lukitus, taivutetut telalaput ja korkea maavara nostavat koneen maasto-ominaisuudet aivan uudelle tasolle.

Volvo ECR145E + Flex14 -metsäkaivinkoneen edut koneen omistajalle:

• Tehokkuus – samoilla työtunneilla enemmän laadukasta suoritetta
• Elinkaarikustannukset – koneeseen kohdistuvat rasitukset vähenevät oleellisesti, vähemmän vaurioita
• Samalla investoinnilla enemmän – mahdollistaa saman koneen käytön eri työlajeissa

Volvo ECR145E + Flex14 -metsäkaivinkoneen edut kuljettajalle:

• Terveys – vähentää oleellisesti kuljettajaan kohdistuvaa tärinää, rasitusta ja stressiä
• Tuottavuus – vähemmän sairauspoissaoloja, parempi työn laatu (parempi työntekijä yritykselle)

Nisula Flex14 -tekniset tiedot

• Ajon aikana joustava telakoneen monikäyttöalusta, joka pysähdyttäessä lukittuu automaattisesti maaston mukaan
• Maavara 60 cm (+16 cm vakio koneeseen)
• Jousituksen liikematka +/- 410mm
• Leveys 277cm (+ 8cm vakio koneeseen)
• Paino +1500kg vakio koneeseen (sisältää tukisukset)

XB14 -puomistoratkaisulla pystyt varustelemaan kaivinkoneen sujuvasti hakkuukäyttöön. Kiinnityspiste ja lisäletkutukset on suunniteltu niin, että siirtyminen metsänparannustöistä hakkuutyöhön ja päinvastoin sujuvat helposti. Tarjoamme myös ratkaisun, jolla kauhan kääntötoiminto on helposti käytettävissä rotaattorin ohjaukseen.

Jatkeellinen XB14 tarjoaa yli 2.5m lisäulottuvuutta hydraulisen jatkeen kanssa. Vakiovarusteena tuleva 2-suuntainen jarruriipuke tekee kouran viemisestä puulle sujuvaa. Jatkeen kantapäällä on tarvittaessa helppo auttaa konetta liikkumaan maastossa. Nisula XB14 -puomistoratkaisu on suunniteltu toimimaan yhdessä Nisula -hakkuupäiden kanssa.

ASIAKASEDUT:

• Suojaa kaivinkoneen kaivuupuomia hakkuun aikana
• Hyvät työskentelyominaisuudet koneen lähellä
• Kääntyy pienessä tilassa ympäri puomia kääntelemättä

Volvo ECR145E metsäkaivinkone on täysin valmis kokonaisuus, jonka sinulle myy ja valmistaa yhteistyössä Volvo, Häggblom Oy ja Nisula. Uusi kaivinkone toimitetaan Häggblommille flexitykseen, jossa koneeseen asennetaan myös pohjapanssari ja tukisukset. Myös telalaput taivutetaan. Tämän jälkeen kone toimitetaan Nisulalle, jossa koneeseen asennetaan hakkuuvarusteet ja suoritetaan koeajo. Hakkuuvarusteet ohjausjärjestelmineen räätälöidään aina asiakkaan toiveen mukaisesti.

Hakkuupäät ja kourat kaivinkoneisiin

Nisulan hakkuupäät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta erinomaisesti kaivinkoneeseen. Jokaiselle Nisula hakkuupäälle on ominaista vahva runko, selkeä rakenne, huoltoystävällisyys, sekä laadukkaat materiaalit ja komponentit.

Nisula 325H
Paino, kg 285
Kertasahausläpimitta Ø, mm 340
Sopivin puun koko, mm 30-250
Lue lisää
Nisula 425H
Paino, kg 410
Kertasahausläpimitta Ø, mm 425
Sopivin puun koko, mm 40-300
Lue lisää
Nisula 425C
Paino, kg 425
Kertasahausläpimitta Ø, mm 425
Sopivin puun koko, mm 40-300
Lue lisää
Nisula 500H
Paino, kg 640
Kertasahausläpimitta Ø, mm 500
Sopivin puun koko, mm 50-350
Lue lisää
Nisula 500C
Paino, kg 650
Kertasahausläpimitta Ø, mm 500
Sopivin puun koko, mm 50-350
Lue lisää
Nisula 555H
Paino, kg 810-840
Kertasahausläpimitta Ø, mm 550
Sopivin puun koko, mm 60-400
Lue lisää
Nisula 555C
Paino, kg 810-840
Kertasahausläpimitta Ø, mm 550
Sopivin puun koko, mm 60-400
Lue lisää
Nisula 175E
Paino, kg 183
Kertakatkaisu Ø, mm 150-180
Lue lisää
Nisula 205E
Paino, kg 295
Kertakatkaisu Ø, mm 200+
Lue lisää
Nisula 285E
Paino, kg 290
Kertakatkaisu Ø, mm 180-240
Lue lisää
Nisula 285E+
Paino, kg 330
Kertakatkaisu Ø, mm 180-240
Lue lisää

Nisula ohjausjärjestelmät

Nisula NCU3 / NCU3i

Nisula NCU3 – mittalaite 5,4” näytöllä on rakennettu neljän vuosikymmenen tuoman kokemuksen pohjalta. Uusi elektroniikka sukupolvi on tuonut järjestelmään lisää laskentatehoa, NCU3 ohjaa hakkuupäätä tarkasti. Valikkorakenne on tehty yksinkertaiseksi käyttää, jotta jokainen kuljettajan tarvitsema asetus on helppo löytää.

Hydrauliikan ohjaus on viety uudelle tasolle, jonka ansiosta mitalle ajetaan nopeasti ja tarkasti. Tarkkuus on hyvä kaikissa olosuhteissa. Anturisähköt ovat erillisen sulakkeen takana, jolloin mahdolliset anturivauriot vähenevät huomattavasti. NCU3i -malli on varustettu 7” värinäytöllä. Prioriteetti apteeraus tekee työnteosta helpompaa.

Nisula NCU3X

NCU3X on varustettu isommalla 12,1” kosketusnäytöllä. X-malli pitää sisällään arvo –ja jakauma-apteerauksen sekä tiedonsiirtovalmiuden. Jakauma- ja arvoapteeraus on uuden elektroniikkasukupolven ja kasvaneen laskentatehon ansiosta tarkka. Myös uusi kehittynyt algoritmi maksimoi tuotoksen.

Karttaohjelmien lukuun ja tiedonsiirtoon käytettävä PC on erillisenä toteutuksena, jolloin sulautettu ratkaisu takaa luotettavuuden. Mahdolliset Windows/PC-ongelmat ei seisauta hakkuuta. PC:n laskentateho ei vaikuta mitenkään hakkuuseen, joten metsäyhtiön ohjelmistot karttoineen saavat olla raskaitakin.

Aineistot ja media