Nisula Forest Oy

Nisula Forest Oy on Jämsän Hallissa sijaitseva harvennushakkuukoneiden, hakkuupäiden, energiakourien, sekä muiden metsävarusteiden ja -laitteiden suunnitteluun, tuotekehitykseen ja valmistukseen erikoistunut yritys.

Nisula Forest Oy on perustettu vuonna 1978 toimialanaan koneellinen puunkorjuu. Omia metsäkoneita oli urakointikäytössä parhaimmillaan kymmenen, josta toiminta on sittemmin siirtynyt laitevalmistukseen.

Käytännön kokemusta tuotekehityksen ja suunnittelun tueksi on kertynyt kymmenien vuosien ajalta. Olemme kehittäneet metsäkoneita ja niiden lisälaitteita yrityksen alkutaipaleelta asti. Ensimmäinen ajokone tehtiin omaan käyttöön vuonna 1978, häntäprosessori vuonna 1981 ja kouraprosessori vuonna 1984. Yhteistyö muiden konevalmistajien kanssa alkoi vuonna 1986, jolloin Ponsselle ideoitiin HN125 -motonosturi. Myöhemmin Ponsselle suunniteltiin ja valmistettiin protokappaleet H53 ja H73 hakkuupäistä.

Vuosituhannen vaihteessa alkoi yhteistyö Partek Forestin kanssa. Nisulan suunnittelemat yhdistelmäkourat ja vahva kokemus yhdistelmäkoneista loivat hyvän pohjan yhteistyölle. Tämän tuloksena Nisula valmisti Valmet –metsäkoneisiin hakkuupäitä sekä yhdistelmäkouria usean vuoden ajan.

Oman jälleenmyyntiverkoston rakentuminen alkoi vuonna 2005.

Historia

Jämsän Hallissa toimivan yrityksen tarina käynnistyi Valmetin kaivurin alustalle tehdystä ajokoneesta. Ali ja Seppo Nisula rakensivat oman koneen metsuripuiden ajamiseen vuonna 1978.

Muutaman vuoden kuluttua miehet kehittivät prosessorin, jolla tehtiin päätehakkuita. Vuonna 1987 Nisulat siirtyivät ostokoneisiin hankkimalla ensimmäisen Ponssen valmistaman hakkuukoneen. Siitä alkoi toistakymmentä vuotta kestänyt yhteistyö Ponssen kanssa. Esimerkiksi Ponsse H53 ja H73 kourien suunnittelu ja prototyypit tehtiin Nisulalla.

 

Ponsse yhteistyön jälkeen alkoi vahva yhteistyö Partekin kanssa. Nisula valmisti Valmet metsäkoneisiin hakkuupäitä ja oli vahvasti mukana Combi-koneen kehitystyössä.

Nisula urakoi metsässä parhaillaan kymmenen koneen voimin, mutta monen sattuman summana yritys luopui urakoinnista kokonaan vuonna 2010.

Nisula tänään

Tänä päivänä Nisula on vahva teollinen yritys, jonka päätuotteiksi on muodostunut energia-, hakkuu- ja yhdistelmäkourat sekä liikeratakuormaimet. Kustannustehokas N5 harvennushakkuukone lanseerattiin vuonna 2013. Myös ajokoneiden varustelu yhdistelmäkäyttöön, traktoreiden metsävarustelu sekä tela-alustaisten kaivinkoneiden metsävarustelun kehittäminen kuuluvat ydin liiketoimintaan. Haluamme tarjota asiakkaille kustannustehokkaita ja ominaisuuksiltaan ainutlaatuisia vaihtoehtoja harvennushakkuille sekä erityiskohteille, joissa ”valtavirran yleiskoneilla” viivan alle on vaikea saada jäämään euroja.

Uudistuneet tuotantotilat Jämsän Hallissa tarjoavat hyvät puitteet toiminnan kehittämiselle myös tulevina vuosina. Yrityksen tulevaisuuden strategiana on kehittää harvennushakkuille entistä kustannustehokkaampia tuotteita ja uusia vaihtoehtoja, joilla asiakkaat menestyvät. Tuottavuus, toimivuus ja alhaiset kustannukset takaavat tuloksen harvennuksilla, ei hevosvoimat eivätkä ylisuuret pumput. Sen tiedämme kokemuksesta.

Arvot

Vastuullisuus asiakkaista ja työntekijöistä.

Nisula Forest on asiakkailleen ja työntekijöilleen luotettava kumppani, joka tunnistaa vastuunsa. Pidämme huolta, että työntekijämme viihtyvät työssään ja kehittyvät työntekijöinä. Jokainen Nisulan työntekijä vastaa omassa roolissaan siitä, että asiakas saa investoinnillaan laadukkaan Nisula – tuotteen.

 

Aloitteellinen, omatoiminen työyhteisö, jossa töitä tehdään joukkueena.

Iloinen työilmapiiri ja avoin toimintapa mahdollistavat työyhteisön, jossa työntekijä viihtyy. Nisula – joukkueessa jokaisella työntekijällä on yhtä tärkeä rooli, jotta lopputulos asiakkaalle on paras mahdollinen. Voitamme joukkueena, häviämme joukkueena

Ihmisläheinen yhteistyö.

Tärkein yhteistyökumppanimme on asiakas ja heidän tarpeensa ymmärtäminen. Joustava yhteistyö, maalaisjärki ja ihmisläheinen päätöksenteko ovat meille tärkeitä.

 

Aito innostus tekemissään asioissa.

Nisula Forest on edelläkävijä laadukkaiden, innovatiivisten ja kustannustehokkaiden metsävarusteiden valmistuksessa harvennuksille. Meille asiakkaan menestys on tärkeää. Oman käytännön kokemuksen, innostumisen ja tiiviin yhteistyön kautta valmistamme asiakkaille laadukkaan Nisula tuotteen.

 

Nisula henkilöstö

Käytännön työn tuomaa kokemusta ja varmuutta sekä nuoruuden intoa ja kehittymisen halua. Näillä sanoilla voisi kuvata Nisula joukkuetta, joka sinua palvelee. Jokainen työntekijä omassa työvaiheessa takaa huolellisella työllä sen, että saat laadukkaan Nisula – tuotteen käyttöösi

Yhteistyökumppanit

Toyota Gazoo Racing WRT

Nisula Forest Oy:n ja Toyota Gazoo Racing WRT:n yhteistyösopimuksen myötä Nisula jatkaa markkinointia ja brändin rakentamista Rallin MM-sarjan kautta. Myös pitkä yhteistyö tallin testikuljettaja Juho Hännisen kanssa saa jatkoa.

”Juhon kanssa tehdyn yhteistyön kautta vuonna 2017 pystyimme tarjoamaan dealereille sekä yhteistyökumppaneille ainutlaatuisia elämyksiä Rallin maailmasta. Yhteistyö Mäkisen Tommin johtaman tiimin kanssa sujui todella joustavasti. Nisula otti myös brändinä selkeitä askeleita eteenpäin, kertoo Kalle Mattsson Nisulalta.

”Jos yritysmaailmassa haluaa mennä eteenpäin, on laadukkaiden tuotteiden lisäksi huolehdittava brändin rakentamisesta. Nyt allekirjoitettu yhteistyösopimus Toyotan tehdastiimin kanssa antaa meille loistavan mahdollisuuden jatkaa brändin rakentamista. Pystymme myös tarjoamaan ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä meidän yhteistyöyrityksille. Huippuammattilaisista koostuva tiimi on myös mitä parhain esimerkki siitä, mitä tavoitteiden saavuttaminen tarkoittaa käytännön työssä. On hienoa näyttää tätä menestystarinaa omille yhteistyökumppaneille. Sieltä varmasti tarttuu uusia ajatuksia omaan päivittäiseen tekemiseen”, Mattsson jatkaa

Juho Hänninen

Juho on voittanut hienolla urallaan lähes kaiken mahdollisen paitsi rallin maailmanmestaruuden WRC-autolla. Skoda S2000 autolla tuli IRC mestaruus vuonna 2010. Vuonna 2011 SWRC-luokan maailmanmestaruus ja 2012 Euroopan mestaruus. Vuonna 2011 Juho valittiin vuoden suomalaiseksi moottoriurheilijaksi. Tänä päivänä Juho ajaa MM-sarjaa Tommi Mäkisen johtamassa Toyotan Gazoo Racing WRC -tiimissä.

”Menestyminen vaatii aina hyvää yhteistyötä, hyviä yhteistyökumppaneita ja joukkuepeliä, niin liike-elämässä kuin urheilunkin maailmassa, kertoo Kalle Mattsson Nisula Forest Oy:stä. ” Juhon vahva tausta maatalous – ja metsäsektorilta luo yhteistyölle hyvän pohjan.

Satu Aarnio

Satu huolehtii asiakkaista messujen aikana sekä pitää huolta info-tiskin toimivuudesta. Satu on myös aktiivisesti mukana Nisulan dealer tapahtumissa sekä ottaa ohjat käsiin Collection -kuvauksissa.